Анонимен купувач ѝ ја врати култната кожена јакна на Оливија Њутн-Џон

Пејачката Оливија Њутн-Џон (71) се бори со рак веќе низа години, а во ноември минатата година, лошата болест ѝ се врати по трет пат. Таа тогаш рече дека не сака да знае уште колку време ѝ останува и дека нејзините шанси за оздравување се мали.

На почетокот на ноември, таа организираше аукција на предмети од нејзината долга кариера за да собере пари за лекување од рак. Култната кожена јакна што ја носеше во филмот „Брилјантин“ беше меѓу избраните 500 артикли и почетната цена ѝ беше 200 000 долари.

„Воопшто не сум тажна што ќе се разделам со тие работи“. Тоа се само работи, и се обидувам да не бидам приврзан кон нештата. Ќе ги задржам убавите спомени и фотографии во моето сеќавање“, рече пејачката во оваа пригода.

Анонимен клиент ја развесели Оливија со тоа што ѝ ја подари нејзината јакна и донираше дополнителни 185 000 фунти за австралискиот центар за лекување од рак, што го отвори во 1992 година, кога за прв пат ѝ беше дијагностициран карцином на дојка.

„Јакната не треба да биде во плакарот на милијардерот кој само би се фалел со неа во кантри клуб“, ѝ рече актерот кога ѝ ја предаде јакната на состанокот во Калифорнија.