ВО КОСОВО ПАК НЕШТО СЕ ГОРИ ШТО ЗАГАДУВА КАЈ НАС- побараа ли Заев, Макрадули и Османи одговори од колегите (ФОТО+ВИДЕО)

Во Косово повторно нешто опасно се гори вечерва и тоа ветровите вечерва го носат накај Македонија и Албанија покажува мапата на airvisual.com.

Со црвена боја се најзагадените подрачја, а оваа мапа покажува дека со црвено е обоено Косово. Насоката на ветровите покажува дека тоа нешто се разнесува и во соседните земји.

Никаде во Европа нема вакво загадување како што доаѓа од Косово вечерва, вели мапата на arivisual.com