Девојче ќе се удавеше додека мајката е „зафатена” на мобилен (видео)

На социјалните мрежи се појави видео на кое се гледа мајка и ќерка како се потпрени покрај базен со риби.

Девојченцето во еден момент се навалува преку оградата и паѓа на глава во базенот , а за тоа време мајката беше ,,зафатена” со мобилниот и воопшто не виде што се случува со ќеркичката.

За среќа во тој момент, во близина бил полицаецот Тан Венки , кој скокнал во базенот и го извлекол живо девојчето.

Овој настан се случил во Кина , а видеото е споделено низ целиот свет.