Единствената убава страна од воената парада во Русија!

На 9 мај на Црвениот плоштад во Москва се одржа традиционалната руска воена парада по повод 74-годишнината од  Денот на  капитулацијата на Германија во Втората светска војна.

Оваа година учествуваа 74 летала, 132 парчиња воена опрема и 13000 војници од кои неколку женски единици избрани од вкупно 3000 жени кои се во редовниот состав на руската армија. Би било греота да не погледнеме некои од нив.

 

 

 

 

Да не биде дека ова се модели ангажирани специјално за парадата, еве ги нивните колешки од полицијата, работно со пендрек во рака.