Михајлович е во добра здравствена состојба и се врати на тренинг на својот тим, пресадена му е коскена срж

Српскиот тренер Синиша Михајловиќ, кој е во процес на лечење од леукемија, се наоѓа во добра здравствена состојба, а вчера се појави и на тренинг на неговиот тим Болоња.

Ова е трети циклус од хемотерапијата, а Михајловиќ е отпуштен од болница, и состојбата му е охрабрувачка. Иако се бори со болеста, Србинот на неколку меча ја водеше Болоња на дуели од Серија А.

На 29 октомври на Михајловиќ му била пресадена коскена срж од донор со кој не е во роднинска врска, а од болницата велат дека засега нема никакви компликации. На тренингот на Болоња, тренерот воодушеви со појавата и стилот на облека.