Најдобри од најдобрите италијански плажи кои мора да ги посетите барем еднаш во животот!!

Италија – земја на пица и паста, земја на мода, култура и неверојатна убавина. Сплет на уметност, традиција и модерното време. Градби и знаменитости кои ќе ве остават без здив.

Италија е магична сама по себе. Секое нејзино катче е исполнето со посебен шарм кој освојува на прв поглед. Убава е во сите годишни времиња, но во лето е една од неизбежните дестинации за летување на туристи од целиот свет.

Оваа прекрасна земја има многу да понуди кога станува збор за шетање, истражување и доживување нови искуства. Секако, има и голем број на прекрасни плажи каде може да ги поминете летата по свој мерак.

Во прилог ви ги презентираме најубавите плажи во Италија, така што по евентуална посета на некои од нив, живот со сигурност би ви добил друга димензија.

Уживајте….