Немилосрдна борба за живот во режија на мајката природа (видео)

Авторот на многу култни серијали поврзани со природата Дејвид Атенбороу, е актуелен со најновиот серијал “Династии“, во кој одблиску е прикажана суровоста на природата и борбата за преживување во дивината.

На снимката може да се види борбата за гол живот на лав, кој е опколен од глутница со гладни хиени. Во трилер завршницата, кога исходот беше скоро решен, во последен момент се појави уште еден лав кој за влакно го спаси од сигурна смрт.

Loading...