Новинар станал хит на интернет: Известувал за поплавите од вода, му ѕиркала само главата

Еден репортер од Пакистан станал популарен на интернет откако во живо во вестите на телевизија известувал за поплавите во таа земја, во вода до брада.

Тој решил на своите гледачи во целост да им ја долови катастрофалната состојба во која моментално се наоѓа неговата земја, а од огромните количини вода ѕиркала само неговата глава и микрофонот.

Новинарот Азадар Хусеин известувал од Пунџаб, каде се излеала реката Синг. Неговиот потег предизвикал бројни реакции на социјалните мрежи, а некои сметаат дека тој треба да добие Пулицерова награда за она што го направил.