Ова момче е царот на планината: Додека неговите другари гледаат во телефоните, Божо јава коњ и ги пасе овците (ВИДЕО)

Малиот Божо Филиповиќ од Лукавица над Никшиќ стана вистинска сензација на Интернет. Ова момче живее на планина, чувајќи овци и јава коњ, нема интернет и телевизија.

Видеото со малиот Божо беше споделено на  социјалните мрежи, а веќе има над 100.000 прегледи.Божо не се дели од својот коњ. „Одам насекаде со него. Одам сам”, вели Божо.

На прашањето дали може да го наречат цар на планините – преку смеа тој одговори потврдно.Тој понекогаш не оди на училиште заради планината и временски услови.

„Јас сум малку уморен затоа што секој ден ги чувам моите овци и го јавам мојот коњ“, вели тој.