Познат оперски пеач запеа опера на Јужниот пол, а реакцијата на пингвините е урнебесна (видео)

Ник Ален популарен оперски пејач во Велика Британија, а љубителите на операта, ширум светот, го знаат овој тенор по неверојатниот глас. Сепак, се чини дека пеењето на Ник не им се допаѓа на сите.

Имено, при посетата на Антарктикот Ник одлучил да одржи импроизиран настап за необична публика – пингвини.
Иако очекувале дека пингвините ќе му се доближат, кога Ник го пуштил гласот тие ги кренале главите и веќе во нарендиот момент почнале да бегаат и да се оддалечуваат од пејачот.
Не е јасно дали не им се допаднал гласот на Ник или едноставно не се љубители на операта.