Почнува сезоната на кисела зелка, еве зошто е добро да ја конзумирате

Киселата зелка е вистинско богатство на витамини и минерали и е одлична за имунитетот. Таа спаѓа во ферментиран зеленчук кој има многу здравствени предности.

  • Го подобрува дигестивниот систем;
  • Го засилува имунолошкиот систем и штити од инфекција;
  • Помага при слабеење;
  • Го намалува стресот и го одржува здравјето на мозокот;
  • Го намалува ризикот од одредени видови карцином;
  • Го чува срцето;
  • Ги зајакнува коските.