Премиерот Заев поканет да ја предводи парадата на гордоста

Уранија Пировска, претседателката на Хелсиншкиот комитет, лично го покани Зоран Заев да присуствува и да ја води парадата на гордоста, која ќе се одржи на 29 јуни во Скопје.

“Очекувам премиерот да се појави на чело и да ја води парадата на гордоста. како што беше храбар и визионер на многу теми, така да биде и на темата права и толеранција на ЛГБТ заедницата” изјави Пировска.