ПРОТЕСТ ВО ШТИП: Текстилните работници ќе бараат подобри услови за работа

Невладината организација Гласен текстилец најави протест за поддршка на текстилните работници, кој би требало да се одржи на во недела, на 10 ноември, во Штип.

Како причина за штрајкот се барањата на текстилните газди, меѓу кои влегуваат продолжување на работното време, укинување на празници за да нема дисконтинуитет во производството и замрзнување на придонесите.

Со протестот ќе се побараат подобри услови за работа, да запре мобингот и покачување на минималната плата.