“РАСПУКА” Етна, за да не потсети дека нема играње со природата

Еден од ретките активни вулкани во Европа, Етна кој се наоѓа помеѓу сицилијанските градови Месина и Катанија деновиве повторно се активира.

Во моментот нема опасност по најблиското население, но се забранети посетите од туристи. Сега за сега, аеродормот во Катанија работи во полн капацитет, но експертите предупредуваат дека оваа ерупција може да трае со денови па и со месеци, и препорачуваат висока степен на будност од страна властите и населението.