Филипче: Од вечерва во 21 часот до понеделник во 05 часот полициски час во Куманово

Министерот за здравство Венко Филипче за најновата ссотојба со коронавирусот во земјава .

Најголем број новозаболени се од Куманово , од кои 11 се на Инфективното одделение на кумановската болница , поради што ќе се пратат лекари од Скопје . Меѓу заболените во Куманово има и 11 медицински лица . Полицискиот час ќе трае од вечерва во 21 часот до понеделник во 5 часот , најави министерот Филипче .