Јувентус има нов тренер и ново лого

Наполитанецот Маурицио Сари е новиот тренер на Јувентус, кој е 19-ти клуб во неговата долга тренерска кариера. Фудбалските фанови дизајнираа ново лого за Јувентус, поради страста која ја има Сари спрема цигарите.

https://twitter.com/FootballJOE/status/1138125789562638338?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1138125789562638338&ref_url=https%3A%2F%2Fsport.novi.ba%2Fclanak%2F245318%2Fsarri-postao-trener-stare-dame-i-odmah-uveo-promjene-evo-kako-sad-izgleda-grb-juventusa%3Ffbclid%3DIwAR0fARt-ovBOpKu15cLRjBWGJql26p6T2blDAKI7oxqQ0MfxJFj1Vj2kNcw

Сари по едногодишна авантура во Англија, каде беше тренер на Челзи, се враќа во Италија. Јувентус му е дури 19-ти клуб во тренерската кариера која ја почнал на 31 година, бидејќи никогаш не бил професионален фудбалер.