Поглед кон иднината на тенисот

Дали романката Sorana Cirstea го постави трендот како треба да изгледа опремата на тенисерките во иднина?…

Во САД има регистрирано повеќе од 300 суперхерои од реалниот живот

Дека американците се “мераклии” на суперхерои, гледаме од успешноста на филмовите кои обработуваат ваква тематика. Нема…

Кинез носел 70 парчиња облека на лет, за да не плати дополнително за багаж

Вистина е, Кинез го подигна штедењето на друго ниво, облекувајќи неверојатни 70 парчиња облека за да…

Сцената во една држава, публиката гледа од друга

Оперската куќа “Haskell” е изградена  на територија на две држави, сцената е во Канада а гледалиштето…