„Златни рат“ – најубавата плажа во Хрватска

„Златни рат“ е една од најспектакуларните плажи во Хрватска. Оваа плажа со ситен златен песок е…

Бело вино, зошто, кога и како?

На црвеното вино се гледа како “светиот грал” од алкохолните пијалоци кога се работи за здравствените…

Лотарија за “поштени” возачи во Стокхолм

Паричните казни за прекршоци во собраќајот очигледно не се најефикасен начин да се дисциплинираат граѓаните. Градот…