“РАСПУКА” Етна, за да не потсети дека нема играње со природата

Еден од ретките активни вулкани во Европа, Етна кој се наоѓа помеѓу сицилијанските градови Месина и…

Најочекуваниот ден во каленадрот на “смартфоните”

Изглегувањето на наследникот на iPhone ХЅ, наречен iPhone 11, сигурно е најочекуваниот момент во светот на…

Дали рециклираните пластични патишта ќе помогнат да ја спасииме планетата?

Пластичниот отпад е дефинитивно најзагрижувачкиот момент на секоја држава. Ова претставува нерешен проблем дури и на…

Историска трка на легендарните буба, пегличка, стокец, југо, фиќо и рено четворка

Организирањето на трка на легендарните автомобили од бивша Југославија кои и ден денешен сеуште се возат…