“HUAWEI” сепак го прекина производството на паметни телефони

Технолошкиот гигант “Huawei”, одлучи привремено да го прекине производството на паметни телефони, додека компанијата пробува да…

Амстердам до туристите: Одете на друго место

Амстердам градот познат по толеранцијата, тесните куќи и широките канали, радикално го менува својот став спрема…

Половина час во длабока шума го штити вашиот имунитет два месеци

Секој што барем еднаш во животот прошетал во длабока шума, ја има почувствувано убавината на природата…

Кој ако не Западен Балкан. ООН предупредува на екстремно високо ниво на загадување на воздухот

ООН соопшти дека луѓето во сите поголеми градови во регионот на Западен Балкан, вклучително и нашиот…

Што бараат од премиерот 120 000 демонстранти во Прага

Демонстрантите бараат итна оставка од премиерот Андреј Бабиш и министерката за правда Марија Бенешова, поради проневера…