Најдобрите летни барови во светот: Nikki Beach, Miami

Лоциран на престижна адреса 1 Ocean Drive, “Nikki Beach” е скриен бисер на Атланскиот Океан и…

По што се разликуваат купувачите на Бугати и Бентли

Иако во светот на автомобилизмот, Бугати и Бентли се меѓу најлуксузните произведувачи, разликата помеѓу нивните купувачи…

Добра вест за “мераклиите”: Пронајден е синтетички алкохол кој не штети на организмот

Британскиот научник Дејвид Нат, тврди дека неговиот пронајдок алкарел го пружа истото задоволство како алкохолот, без…

Во природа растат здрави и интелигентни деца. Оставете ги нека си играат надвор

Човекот е дел од природата и не може без неа. Сите ние мораме да ги смениме…