Црна Гора бара нафта на Јадранот

На почетокот на 2020 година е планирано да се отворат бушотини за нафта и гас на…

Најкраткиот “IQ” тест во светот, од само три прашања

Тестот на когнитивна рефлексија познат како ЦРТ , е најкраткиот тест во светот кој се состои…

Путин во одбрана на “HUAWEI”

На меѓународниот форум во Санкт Петерзбург, Владимир Путин ги обвини САД за неконтролиран економски егоизам. Во…