Емпатија што? Во Данска ја учат на училиште

Данска е најсреќната држава во Европа и меѓу трите најсреќни во светот, според извештајот за среќни…

Запознајте го највисокиот водопад во светот, 19 пати повисок од Нијагарините Водопади

Ангелски Водопад (шпански: Salto del Ángel) се наоѓа во висорамнините Гвајана, еден од големите авантуристички региони…

Доаѓаат времиња кога на човек му е потребен мир како никогаш досега

Доаѓаат тeшки времиња кога човек всушност сфаќа дека ја преценил моќта на искуството затоа што кога…