За 24 часа исчезнаа две милијарди тони мраз

Повеќе од 40 отсто гренландски мраз имал одреден степен на топење. Вкупното топење во текот на…

Дали навистина Земајта оваа година ќе биде погодена од голем астероид

Светот е во паника од извештаите дека огромен астероид би можел да ја удри Земјата оваа…

Богатства од Втората светска војна кои никогаш не се пронајдени

Дел од богатствата се закопани и подоцна пронајдени, но „Dark5” ги претставува петте најмистериозни нацистички богатства…

Каде е најчистата вода за капење ова лето

Во својот годишен извештај за квалитет на водата за капење Европската агенција за животна средина објави…

Психолошки трикови кои ги користат шармантните луѓе

Еден од највлијателните и најпопуларни луѓе на Linkedin, авторот на 30 книги концентрирани на бизнис комуникацијата, Џеф…