Мачу Пикчу ќе добие аеродром и покрај противењето на еколозите и археолозите

Аеродромот за кој епланиран буџет од 5 милијарди долари, би требало да ја направи историската знаменитост…

На младиот Кениец му се предвидува блескава иднина

Седумнаесет годишниот Едвард Закојо Пингуа, кој победи на трката на 5.000 метри на Дијамантската лига во…

Тропски горештини: Џоан Смолс (галерија)

Триесет годишната Џоан Смолс Родригез од Порторико, цела деценија е еден од најдобрите супермодели во светот.…

“БОЖЈИТЕ ОЧИ” се магнет за туристи

Туристи од целиот свет одат во централна Бугарија да ја посетат главната атракција во овој крај,…

Британија со револуционерна одлука и става крај на брзата мода

Британија вели дека е време да се стави крај на ерата на брза мода, како и…

Фејсбук и официјално ја најави својата крипто валута – Libra

„Фејсбук“ објави дека лансира дигитална валута наречена либра; новата криптовалута се очекува да им помогне на…

Кои навики им се заеднички на луѓето кои никогаш не се разболуваат

Оние луѓе кои никогаш не се разболуваат не се обдарени со надчовечки имунитет, но свесно или…

Зошто Југославија не се качи на месечината и ја продаде вселенската пргорама на САД

Во далечната 1950 Америка каскаше зад СССР во трката за развивање на програма за качување на…