13 карактеристики кои ги поседува секој успешен лидер

Да се биде лидер на некоја компанија или организација со сигурност е тешка и фрустрирачка позиција,…

Македонско електрично фиќо на страниците на „Њујорк тајмс“

Првиот електричен автомобил ЗАС Г20 произведен и развиен во Република Македонија се најде дури на страниците…

НАЈДОБРИТЕ ЛЕТНИ БАРОВИ: Pathos Sunset Lounge

Ако некогаш ве однесе патот на островот Иос во Грција, пиење коктел на зајдисонце во Патос…

Филмот кој го сруши рекордот на “Нетфликс” – 30 милиони за 3 дена

Најновиот филм на Адам Сендлер – „Мистериозно убиство“ го сруши рекордот на „Нетфликс“ кога станува збор…

МАКЕДОНСКИОТ ОПИУМ БИЛ НАЈБАРАН И СЕ ИЗВЕЗУВАЛ ВО ЦЕЛ СВЕТ – ЕВЕ ЗОШТО ПРЕСТАНАЛО ПРОИЗВОДСТВОТО

Во Архивата на Југославија, има флејтон „Ран Балкан“ од францускиот публицист Албер Лондар од 1931 година. Врз…

Која е разликата помеѓу интелегенцијата и образованието

Луѓето во денешно време многу често ја поистоветуваат интелегенцијата со образованието. Фактот дека некој завршил факултет…