Сушата остави 300 милиони Индијци без вода за пиење

Деновиве во Индија се случува масовна преселба на жителите во потрага по вода за пиење, бидејќи…

Американските астронаути донеле 382 килограми камења од Месечината

Во шест Аполо мисии од 1969. до 1972. година американските астронаути на Земјата се вратиле со…

На кој му одговара младите во Македонија да бидат неписмени ?

Ако ме прашате дали е нормално да имаме толку многу одлични ученици, со сите петки, секако…

Чувството кога за првпат во животот ќе облечеш чевли – бесценето (ВИДЕО)

Видеото кое следи треба чисто да ви покаже на што и колку многу се радуваат луѓето…

Индијански етички кодекс: Лошите мисли предизвикуваат психички и физички нарушувања на телото

1. Разбуди се со сонцето и помоли се. Моли се сам. Моли се често. Големиот дух слуша…

Трамп го наредил па го откажал нападот над Иран

Поради соборувањето на американски дрон вреден 130 милиони долари од страна на Иран, американскиот претседател Доналд…