Италија најверојатно ќе мора да ја напушти еврозоната

Освен официјален Рим, се поголем број економски експерти од светот сметаат дека Италија мора да ја…

Иран со предупредување до САД: Еден испукан куршум кон Иран и САД ќе гори

Иранската војска го предупреди Трамп, дека и најмал напад над нивната територија ќе има разорен ефект…

Возењето со јавен превоз во Стокхолм, е уникатно уметничко доживување

За стокхолмската подземена железница се вели дека е најголемата уметничка изложба во светот, долга 110 километри.…

Дејвид Гилмор ја продаде својата колекција на гитари за 21 милион, и го донираше целиот износ

Легдендарниот гитарист Дејвид Гилмор, на уште полегендарната група Пинк Флојд, на аукција ја продаде својата колекција…