„НУ ПОГОДИ“ – ФИЛХАРМОНИЈАТА ЈА СВИРИ МУЗИКАТА ОД ЦРТАНИТЕ ФИЛМОВИ ОД 1970-ИТЕ И 1980-ИТЕ

Филхармонијата ја завршува сезоната концертот на отворено во Градскиот парк во Скопје на 29 јуни од…

10 ЖИВОПИСНИ ПАТУВАЊА СО ВОЗ НИЗ ЕВРОПА

Не постои подобар начин да се видат селата и природата низ Европа, од патување со воз.…

Франција денес: Измерени највисоки температури во историјата

Топлотниот бран ја погоди скоро цела Европа, но во францускиот град ”Gallargues-le-Montueux” во петок на 28…

Роботи ќе заменат 20 милиони работници до 2030 година

Се очекува до 2030 година, роботи да ги заменат човечките работни капацитети за бројка од 20…

Летање со балони над Кападокија

Турскиот регион Кападокија е познат по интересниот пејзаж со вулканско потекло, како и подземниот град стар…

Ослободете се од комарците и подобрете го расположението во домот со ловоров лист

Состојките во ловоровиот лист имаат смирувачко дејство врз телото и психата. Истовремено, ловоровиот лист е одбивен…

Најубавите национални паркови во Европа

Стариот континент е дом на многу национални паркови кои ќе ви го одземат здивот. Речиси секоја…