Од што се гине повеќе? Од селфи или од ајкули

Во периодот меѓу октомври 2011 и ноември 2018 година, при селфи загинале петпати повеќе луѓе отколку…

Каде во светот можете да се надевате дека ќе ви биде вратен изгубениот паричник

Една од најфрустрирачките работи што може да му се случи на човек е да го избуби…

Русија ќе гради православен “Ватикан” во близина на Москва

Руската православна црква има конкретен план да изгради ”православен град”  во стилот на Ватикан, кој би…

Мудрости од афричките племиња: Срцето не е колено за да се свитка

Секоја цивилизација и култура си има своја филозофија на живот, свои вистини и свои мудрости. Едни…

Најтопол јуни во историјата на планетарно ниво

Топлотниот бран кој ја зафати Европа беше многу интензивен и предизвика мерење на највисоки температури во…