Неџентлменски потег на еден џентлменски турнир

На мечот од Вимбелдон помеѓу Рафаел Надал и Ник Кирјос се случи еден несекојдневен момент. Секогаш…

Спектакуларни фотографии од помрачувањето на Сонцето

Илјадници туристи од цел свет окупираа локации во Чиле и Аргентина за да го проследат  еден…

Пливањето ја чува психата, срцето, белите дробови и ги затегнува мускулите !

Единствената активност која им се препорачува на сите, без оглед на полот и годините е пливањето.…

МОРЕ – Вистинскaта Потреба на Човековото Тело

Уште во старите времиња најпознатиот грчки доктор и основоположник на клиничката медицина Хипократ го проучувал позитивното…