Откриен нов начин за уништување на ќелиите на карциномот

Научниците открија нова слабост на карциномот кој ги присилува ќелиите на туморот на преоптеретување и самодеструкција.…

Пол Гаскоњ и Снуп Дог во војна

Популарниот рапер Снуп Дог и пранешниот англиски фудбалски репрезентативец Пол Гаскоњ се во центарот на светското…

Како до конечна победа против стресот

Родителство, секојдневни обврски, финансии, кариера, социјални мрежи… постојано сме во трка со времето при што целото…

Професорка во борба против конзумеризмот, 100 дена го носи истиот фустан

Американската професорка од Њу Џерси ”Julia Mooney” во потрага по едноставност и поради еколошките и друштвените…