10 застрашувачки податоци за недостаток на човечки права ширум светот

Универзалната декларација за човечките права е потпишана на 10. декември 1948. година кога по прв пат…

Чудесното розово езеро на Крим

Соленото езеро ”Koyashskoye” се наоѓа на јужниот брег на полустровот Керш на Крим. Одвоено е со…

Статуата која им покажува среден прст на италијанските банкари

На средина на ”Piazze Affari” плоштадот во Милано каде е сместено седиштето на италијанската берза се…

НАСА сними експлозија на ѕвезда која трае 170 години (видео)

Во овој момент во веселната се случува огромната експлозија, а се работи за умирањето на суперѕвездата…

10 апсолутно магични примероци на опал

Опал е минералоид кој се состои хидратизиран силициум диоксид. Тој може да биде проѕирен, безбоен, еднобоен…

РЕТРО: Комшија, да не ја заборави слушалката отворена

Сигурно генерациите родени пред деведесеттите се сеќаваат дека за да ти стават фиксен телефон во куќата…