Гром распарчува едрилица на пристаниште во Бостон (видео)

Громот е фасцинантна природна појава. Енергијата која ја ослободува во моментот на ударот е “научно-фантастична”, температурата…

EREBUS: Планина на оган и мраз

Окован со снег и лед, Еребус е момнетално најакивниот вулкан на Антартикот и најужен вулкан на…

Пристигнува првиот Bluetooth вокмен – Звукот на осумдесеттите во современо пакување

Денес, сите очекуваат висок квалитет од музиката која ја слушаат, можноста брзо да ги прескокнуваат песните…

Дали Зоран Заев го смете и Вес Мичел

Светски познатите „пpaнкстepи“ Вован (Владимир Кузнецов) и Лексус (Алексеј Столјаров) објавија цел телефонски разговор, кој трае…

Револуционер, легенда и мит- Кој бил Ернесто Че Гевара

Икона на револуционерите Легенда меѓу младите генерации Харизматичен лидер Револуционер до последен здив Најголем герилец во…

Како изгледа Земјата ноќе, снимена од вселената (видео)

Меѓународната вселенска станица (International Space Station, ISS) е најскапиот проект некогаш изграден на Земјата. Развојот, монтажата…

Како би изгледала Југославија денес: светска сила со големина на Британија (видео)

Оваа држава денес не постои па претставува интересна тема во стилот на „што би било, кога…