Небото ја бомбардираше Италија (видео)

Во големото невреме во кое 18 лица се хоспитализирани поради повреди на главата, небото ја бомбардираше…

Зошто се вели: Му падна секирата во медот

Кога на некој нешто добро ќе му се случи, кога изненадно ќе му се насмее среќата…

Кои држави најмногу жалат поради распадот на Југославија и како размислуваат Македонците?

Истражувањето спроведено од „IPSOS“, кое го поставува прашањето на колку граѓани од поранешните југословенски држави им…

SEQUOIA: Земјата на џиновските стебла

Американскиот Национален парк ”Sequoia” е еден од оние краеви на земјата кои кај човекот предизвкуваат страхопочитување…

Големи зборови од големиот Достоевски

Фјодор Михајлович Достоевски е еден од  најголемите руски книжевници и е познат како еден од првите…

20 моќни цитати од Кијану Ривс кои ќе ви ги отворат очите

Кијану Ривс немал лесен живот. Неговиот татко го оставил кога имал само три години, на неговата…