”Whitehaven Beach” Најпознатата плажа со бел песок во светот

Прогласена за ”Тop Eco Friendly” плажа во 2010, ”Whitehaven” е 7 километри долга плажа која се простира долж …

”Игра на громови”: Солун, Грција (видео)

Во големото невреме кое ја зафати северна Грција, животот го изгубија 7 лица а стотина се…

Ретро кафе на кејот на Вардар

Времето поминува, навиките се менуваат, генерациите се менуваат но Скопјаните од секогаш сакале да го испијат…

Органски фарми среде пустина во Јордан

Во јужен Јордан, во близина на границата со Саудиска Арабија се наоѓа ”Wadi Rum”- подрачје толку…

На Фејсбук 300 000 луѓе се организираат насилно да влезат во ”Area 51”

Повеќе од 290.000 луѓе се подготвени да тргнат во лов на вонземјани на подрачјето на воздухопловната…

LAUTERBRUNNEN: Долина со 72 водопади

Во ”Berner Oberland” на швајцарските Алпи, на 70 км југоисточно од Берн, лежи долината Лаутербурнен кое…

Сонцето влијае на ослободувањето на хормонот на среќата

Со потоплите денови, се ослободуваме од вишокот на облека и ја изложуваме кожата на сончевите зраци.…

Ураганско невреме ја погоди Преспа: Откорнати се дрвја и кровови

Во приквечерието на вчерашниот ден, Македонија целосно беше зафатена од силни и обилни дождови, а невремето…

Двајца авантуристи тргнаа од Стојаково до Кина со “Рено 4”

Реакциите на луѓето по пат се позитивни, додека сме во движење нѐ снимаат, ни свират, нѐ…