Најубавиот остров за 2019-та година се наоѓа во Грција, а туристите допрва ќе дознаат за него

Можеби се наоѓа во центарот на Киклада, но не е премногу скапо. Списанието „Travel and Leisure“…

Магично холандско село во кое не се дозволени автомобили

Во малечкото холандско село Хитхорн спокојот и тишината се магични. Тоа е така до моментот кога…

Николов и Шуклев не можат да влезат во Кина оти немале дооговор со турстичка агенција

Македонските авантуристи Џоко Шуклев и Ѓорѓи Николов утрово не можеа да ја преминат монголско-кинеската граница зашто немале договорено…