”Вратата кон пеколот”: Кратер кој гори 40 години

Во 1971 година во малото село Дарваза, околу 260 километри северно од главниот град Ашхабат во…

Добри вести за кои медиумите никогаш не известуваат: Големи поместувања во борба против СИДАТА

Понекогаш ни се чини дека ако ги следиме медиумите и трендовите на информации кои тие ни…

THE MOUNTAIN: Најдобриот ”time-lapse” снимен на Земјата (видео)

“The Mountain” е називот на магичното ”time-lapse” видео на Тери Соргјерд, фотограф од Норвешка. Видеото е…

Зошто се вели ”ПИРОВА ПОБЕДА”

Изразот ”Пирова победа”  кој и денес се употребува кога се сака да се означи некој постигнат…

10 работи што НЕ СМЕЕТЕ да ги жртвувате кога сте во врска

Да, подобро е во двојка, но не по секоја цена. Постојат работи кои не смеете да…

FaceApp: Колку е навистина прецизна во своите предвидувања

Планетарно популарната апликација ”FaceApp” крена голема прашина. Скоро и да нема корисник на паметен телефон кој…