Како изгледаат 200 калории во различни намирници

Сите знаеме дека некои намирници имаат многу повеќе калории од други, но ова знаење поприма сосема…

Мистериозно афричко племе Туарег, лута низ Сахара со векови

Афричкото номадско племе Туарег, кое лута низ Сахара со векови е голема мистерија за многумина. Иако…

Сателитски снимки од Земјата кои се еднакви на уметнички дела

Повеќе од 4 децении Ландсат сателитите континуирано ја сликаат копнената површина, обали и корални гребени на…

Аватар ја изгуби титулата: филм со најголема заработка во историјата

Режисерот Џејмс Камерон нема добра недела, бидејќи неговиот ”Avatar” по 9 години ја изгуби титуала филм…

Совршена минијатурна јапонска уметност

Јапонската уметничка ”Kiyomi” покажува исклучителен талент за детали создавајќи минијатурни ремек дела, реплики на предмети од…