Необични суштества: Риба со проѕирна глава

Macropinna microstomu позната како Барелеја се мали морски риби пронајдени во длабоките тропски води на Атланскиот, Тихиот…

5 животински видови кои луѓето ги спасиле од изумирање

Вистина е дека луѓето се одговорни за исчезнување на многу животински видови на планетата. Но она…

Како на време да ги препознаете токсичните луѓе

Живот со негативни луѓе може да биде многу тежок и фрустрирачки, особено затоа што е тешко…

ИСТРАЖУВАЊЕ: Што се има во млекото

Со помош на иновативни и многу сензитивни методи на истражување, Шпанско-Марокански научници востановиле дека може да…