Слатка носталгија: Овие сладоледи ги обожувале децата кои пораснале во поранешна Југославија

Детството кое го имале децата во времето на поранешна Југославија било целосно поразлично од она кое…

Нов австралиски вид на пчела, го доби името по ликот од ”Игра на тронови”

Нова врста на пчели, откриена во Австралија го доби името ”Ноќниот Крал” по негативецот од популарната…

Која е разликата помеѓу џелато и сладолед

Иако на италијански џелато значи сладолед, сепак секој Италијанец ќе се навреди ако му кажете дека…

Поставени клацкалки на ѕидот на мексиканско-американската граница

Клацкалките кои ги постави архитектот Роналд Раел на американско-мексиканската граница го воодушевија светот, посебно оние кои…