Кој беше сопственикот на првото Југо

Нашата омилена “крнтија од автомобил“ слави роденден, на 2 Октомври 1978 година, кога беше претставен за…

ПИСМОТО НА ТИТО: ДРАГИ МОИ ЈУГОСЛОВЕНИ, СЕТО ОВА СИ ГО ЗАСЛУЖИВТЕ

Будали едни. Швабите и Французите сега ви увалуваат приказна за Европска Унија, а вие голтате сè…

Секој со својата мака

Новинар станал хит на интернет: Известувал за поплавите од вода, му ѕиркала само главата

Еден репортер од Пакистан станал популарен на интернет откако во живо во вестите на телевизија известувал…

Колумна: Факултетска диплома наспроти партиска книшка

Жално, но во оваа наша држава наместо квалитетните кадри да излезат на површина, просечноста, неквалитетот и…

Зошто комарците ни ја пијат крвта, и зошто не чеша нивниот убод

На светот постојат повеќе од 3.000 познати видови комарци, а само 80 од нив касаат луѓе.…

Фотографии кои покажуваат дека природата е најдобрата ”игротека”

Денис Дехарт, профоесор по фотографија на Државниот универзитет во Вашингтон, се потрудил на своите синови Емит…

1916: Најбизарната година откако постои метеоролошка документација

Наречена уште и како ”година без лето”, 1916 е најчудната година откако се документираат метеоролошки информации.…

Пливањето го потикнува равојот на когнитивната интелегенција

Во истражување кое опфаќа 7.000 деца од Австралија, САД и Нов Зеланд откриено е дека оние…

Проклетството на емпатичните луѓе

Емпатичните луѓе понекогаш се чувствуваат како лавови кои се обидуваат да се спровнат низ клучалка, секогаш…