Цела плажа се дигнала на нозе на „Хеј Словени“: Како договорени, и старите и младите станале мирно веќе на првите тактови на химната на СФРЈ

Несекојдневна сцена на една популарна плажа во Улцин вчера покажала дека симболите на некогашната голема заедничка…

Словенечки бакшиш во Црна Гора

Колку бакшиш треба да се остава на келнерите е неисцрпна тема на разговор во целиот свет,…

Може ли да се претера со овошјето

Во англискиот јазик има една поговорка- „Оne apple a day keeps the doctor away“ (едно јаболко…

Што се случува откако ќе ја избришете ”FaceApp”

”FaceApp” стана планетарно популарна апликација бидејќи им овозможува на корисниците да видат како би можеле да…