Компанија прави стаклени украси за спомен од пепелта на умрените миленичиња

Повеќето луѓе се соочиле со смртта на некој сакан. Без разлика дали тоа било човек или…

Фотографии кои покажуваат дека има надеж за човештвото

Природата е најголемиот дар кој луѓето го имаат добиено. Но, сите не ја почитуваат подеднакво, па…

Најубавите мисли од нобеловецот Габриел Гарсија Маркез

Габриел Хозе Гарсија Маркез е колумбиски писател, новинар, издавач и политички активист. Ја доби Нобеловата награда…

Објавени снимки од разорното торнадо во Луксембург

Најмалку 19 луѓе се повредени, од кои две се потешко, во торнадото кое го погоди Луксембург…