Боки 13 имал љубовна афера со познат српски политичар

Во телефонот на yaпceниот Бојан Јовановски, односно Боки 13, полицијата пронашла шоkaнтна преписка со еден српски…

Негативни страни при преселба во странство

Живот во други држави и култури може да биде прекрасно искуство кое ќе ни помогне да…

На децата им е одземена слободната игра и е заменета со активности што се плаќаат

Сè започнува во најраното детство. Младите родители се бомбардирани со информации дека уште од најрана возраст…

Што подалеку од Македонија: 3.000 Mакедонци аплицирале за “Mars 2020”

Вкупно 3,322 лица од државава досега ги дале своите имиња за да им бидат испратени на…

Агенција за филм: Жешко лето за македонската кинематографија со изгледи за „Оскар“

Агенцијата за филм на Република Северна Македонија ги сублимираше успесите и континуитетот на продукција во домашната…

Јапонски народни мудрости: „Пред одлуката – размисли, по одлуката – не размислувај.“

Јапонците важат за остроумни луѓе кои живеат по свои строги принципи и традиции, па зошто да…