НАУЧНО ИСТРАЖУВАЊЕ: Не прават ли телефоните поглупави

Ново истражување покажува дека сме целосно неспособни да забележиме колкав степен на влијание има смартфонот на…

БРУС ЛИ: „Не молете се за лесен живот, молете се за сила да го издржите тешкиот“

Брус Ли имаше краток живот но остави голем траг во филмскиот и во светот на боречките…

Лошите страни на интелегенцијата

Добрите страни на интелигенцијата се состојат во тоа што не мора многу да учите, брзо ги…