Скопје светна во новогодишен сјај

Градоначалникот на Град Скопје, на својот фејсбук профил објави неколку фотографии од новогодишното украсување на метрополата.

На Косово нешто се гори- Енормното загадување се шири кон соседните земји

Мапата на airvisual.com вечерва повторно покажува дека енормно загадување се случува на Косово и се шири кон соседните…

Во Гази Баба тешко се дише- Солна киселина истекла од цистерна во околината на фабриката МЗТ

Солна киселина истекла вечерва од цистерна во околината на фабриката МЗТ во општина Гази Баба. Инспекторите…