60.000 ЛУЃЕ СО ДИНО МЕРЛИН ЈА ДОЧЕКАА 2020 ГОДИНА ВО СКОПСКАТА НАЈМАСОВНА НОВОГОДИШНА ПРОСЛАВА ДОСЕГА

Плоштадот беше полн, а луѓе имаше и на улиците Македонија и Никола Вапцаров, на плочникот пред…

АКО КАЖАМ КАЈ Е ГРОБОТ НА АЛЕКСАНДАР ЌЕ ПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА, ВЕЛИ АРХЕОЛОГОТ ПАСКО КУЗМАН

„Според моите сознанија, гробот на Александар Македонски се наоѓа кај Исар, во селото Марвинци на старите…