Мегапожар го голта континентот! Три пати поголем од сите познати досега: Огнениот монструм тргнува кон најгусто населената област

Неколку огромни пожари на југоистокот на Австралија се споиле во “мегапожар” кој зафаќа околу 3.700 квадратни…