„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ СО ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР, ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ И ЗА СТРАНСКИ ФИЛМ, ИСПИША ИСТОРИЈА

„Медена земја“ е филм за Атиџе Муратова, последната жена-одгледувач на диви пчели во Европа, која живее…

Вулканот Тал исфрли лава во висина од 1 км, опасноста од ерупција е на 4. ниво (ФОТО)

Вулканот Тал утрово почна да исфрла лава, соопшти Филипинскиот институт за вулканологија. Директорот на Институтот, Ренато…

Пожарите во Австралија довеле до еколошки катастрофи: Владата дава 50 милиони долари за спасување на животните

Австралиската влада денес определила 50 милиони долари за итниот програм за помош на дивите животни, по…